Corona-Proof Zwanger en Fit Cursus

Webina

Ben je zwanger en wil je ook in deze coronatijden veilig en fit op weg naar de bevalling?

Wil je Veilig en Fit op weg naar je bevalling? We hebben een mooi aangepast Corona-Proof-programma. Een groepscursus, maar dan Online!

Deze cursus bereid je voor op de bevalling en het ouderschap. Dit vanuit je eigen vertrouwde huis, in groepsverband, maar op afstand.

Naast 3 actieve ZOOM-lessen met de docent, volg je een online BevalFit programma via de YVLO. Ook wordt er een WhatsApp-groep aangemaakt door de docent en krijg je het Cursusboek thuisgestuurd.

Tijdens deze cursus is er aandacht voor een goede lichaamshouding, dit om klachten te voorkomen. Ook leer je eenvoudige ontspanningstechnieken, die je tijdens je zwangerschap en de bevalling kunt gebruiken. Daarnaast geven we graag informatie die je kunt gebruiken om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien en de eerste periode erna als kersverse ouder. Ook voor je partner is er een onderdeel in deze cursus waarin hij/zij wordt betrokken.

Ca. 6 weken na de bevalling worden er ook nog twee lessen aangeboden. Één les met een pedagoog, die verder in gaat op het ouderschap. En één les met de docent.

Praktische informatie:

  • In totaal 9 lessen; zeven vóór de bevalling (waarvan 3 ZOOM-lessen en 4 ONLINE YVLO lessen)  en twee ZOOM-lessen na de bevalling.
  • De ZOOM-lessen duren 1 1/2 uur.
  • Je doet mee in een WhatsApp-groep.
  • De docent is een fysio- en mensendiecktherapeut.
  • De eigen bijdrage voor de cursus is €45,-

Aan te raden is te starten tussen de 26ste en 30ste week van de zwangerschap. Vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend proberen we samen te plaatsen.

In veel gevallen worden de kosten voor een zwangerschapscursus vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering en pakket. Vraag het na bij uw verzekering!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.