Cursus 'Zwanger, gezond en fit'

family

Ben je zwanger en wil je fit blijven tijdens je zwangerschap?

Misschien is de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’ van GGD Zaanstreek-Waterland dan iets voor jou! Dit is een informatieve, actieve en praktische no-nonsense cursus. De meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die er is.

Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven. En gezond! Want wie fit aan de bevalling begint, zal weer sneller herstellen na de bevalling. Bovendien wil je graag weten wat je straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is. De cursus Zwanger, gezond en fit besteedt aandacht aan al deze onderwerpen.

Je zult merken dat een fit lichaam ervoor zorgt dat klachten aan bekken en/of rug voorkomen kunnen worden. Of verminderen. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt een belangrijke plaats in in de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’. Daarom wordt de cursus gegeven door een fysio- of oefentherapeut.  

Je krijgt ook tips over je houding, hoe je kunt ontspannen en toiletgedrag. Dit kun je dagelijks toepassen en leveren al een enorme winst op voor jezelf en je zwangerschap!

Tijdens de cursus krijg  je ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën op te vangen? Welke pershouding kun je aannemen? Hoe kun je je ademhaling gebruiken tijdens de bevalling? Daar kun je je beter nu in verdiepen dan op het moment van de bevalling…

Praktische informatie

Start met de cursus als je  tussen de 26ste en 30ste week zwanger bent. Vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend proberen we samen te plaatsen.

De cursus bestaat uit tien lessen: zeven vóór de bevalling (waarvan één partneravond) en drie erna (o.a. een les van een pedagogisch adviseur).

- De lessen zijn ’s avonds en duren 1 uur en 15 minuten.

- De docent is een fysio- en mensendiecktherapeut. 

- Trek soepel zittende kleding aan.

- Neem een badlaken mee.

- De cursus vindt plaats in Volendam op maandag- of donderdagavonden 19.00 uur

- De eigen bijdrage voor de cursus is €45,-

Informatie en aanmelden 

Klik hier voor meer informatie over en aanmelding voor de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’.

Zorgverzekering

In veel gevallen worden de kosten voor een zwangerschapscursus vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering en pakket. Vraag het na bij uw zorgverzekeraar!

Je betaalt vooraf via iDEAL!

Mocht je een minimum-inkomen hebben dan kun je contact opnemen voor gratis deelname aan een cursus. Bel naar: 075-6518370 of stuur een email naar cursusprenataal@ggdzw.nl

Locatie

Centrum voor Jeugd en Gezin Broeckgouw -  Vogelzand 25, 1132 MJ Volendam

maandag- of donderdagavond 19.00 uur

 

 

Hulp nodig of vragen?