Cursussen, trainingen en activiteiten

girls laughing

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert verschillende cursussen om ouders ondersteuning, informatie en advies te geven bij de opvoeding. Bekijk hieronder het overzicht en geef u direct op!

Training, Rots en Water ( weerbaarheidstraining )

Het Rots & Water programma is een training voor jongens en meisjes. Het is een methode om de eigen weerbaarheid te leren vergroten door te geloven in de eigen kracht en tegelijkertijd anderen respectvol tegemoet te treden. Het wordt onder andere gebruikt om pestgedrag in groepen om te buigen en de sociale omgang naar elkaar te verbeteren. Lees meer.

De Online Beval Fit van de YVLO

Om toch voorbereid te zijn op de bevalling bieden we vanuit de GGD Zaanstreek-Waterland een online-cursus van de YVLO aan. We hebben de inhoud van de cursus goed bekeken en zijn er enthousiast over. Het biedt goede informatie en tips als voorbereiding op de bevalling, maar er zitten geen fysieke oefeningen bij. Lees meer

ZwangerFit: ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’

Ben je zwanger en wil je ontspannen blijven tijdens je zwangerschap? Misschien is de cursus ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’ van GGD Zaanstreek-Waterland dan iets voor jou! Deze cursus is een combinatie van ontspanning, training en coaching. Het is een praktische no-nonsense cursus. Lees meer.

Individuele zwangerschapsbegeleiding

Individuele zwangerschapsbegeleiding is voor zwangere vrouwen die door een bijzondere reden niet mee kunnen doen aan een groepscursus. Het is een product op maat. Lees meer.

Informatieavond over borstvoeding

Ben je zwanger en denk je erover om borstvoeding te gaan geven aan je kindje? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over borstvoeding die het ZMC en de GGD samen organiseren. Lees meer.

Workshop Voorbereid bevallen

Een gezonde leefstijl tijdens je zwangerschap is goed voor jou en je baby. Hoe doe je dat? En hoe bereid ik me voor op de bevalling? Als je deze vragen hebt, dan is de workshop ‘Voorbereid bevallen’ van GGD Zaanstreek-Waterland iets voor jou. Lees meer.

Workshop met partner: De bevalling en daarna

Naast fit en actief blijven tijdens de zwangerschap, wil je misschien  goed  inzicht  krijgen wat er allemaal speelt rond de bevalling en het aanstaand ouderschap. Dan is de  workshop ‘De bevalling en daarna’ iets voor jou en je partner, die GGD Zaanstreek-Waterland organiseert. Lees meer.

Verdiepingsbijeenkomst alcohol

Het is belangrijk om de ouders van de vrienden van uw kind te kennen en te weten hoe zij over alcohol denken en mogelijk gezamenlijke afspraken te maken. Daarom biedt het CJG samen met de Brijder Jeugd een verdiepingsbijeenkomst over alcohol voor ouders en jongeren. Lees meer.

Opvoedparty

Een OpvoedParty is een gratis bijeenkomst van ongeveer twee uur in bij een ouder thuis, waar je in een klein (6 a 10 ouders) gezelschap met een pedagoog van het CJG en andere ouders over alledaagse dilemma’s in de opvoeding praat. Je stelt zelf de groep ouders samen. Lees meer.

Brusjesgroep

Deze cursus is bedoeld voor de broer of zus (Brus) van iemand met een beperking of handicap of psychische problemen. Ook als je de dochter of zoon bent van een vader of moeder die langdurig ziek is. De Brusjesgroep is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Door middel van spel en creativiteit kunnen brussen tijdens de 3 bijeenkomsten van 1,5 uur ervaringen uitwisselen. Met elkaar gaan zij in gesprek over voor hen belangrijke thema’s. Het is namelijk lang niet altijd makkelijk voor kinderen om op te groeien in een gezin met een broer, zus of ouder met een beperking. Brussen kunnen bijvoorbeeld het terecht of onterecht gevoel krijgen dat zij minder aandacht krijgen of dat hun broer of zus veel meer mag. Bij voldoende belangstelling wordt er gekeken of er een Brusjestrainingsgroep kan worden gestart. Stuur een mail naar jggz@edam-volendam.nl voor meer informatie.

Hulp nodig of vragen?