Cursussen, trainingen en activiteiten

girls laughing

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert verschillende cursussen om ouders ondersteuning, informatie en advies te geven bij de opvoeding. Bekijk hieronder het overzicht en geef u direct op!

Training, Rots en Water ( weerbaarheidstraining )

Het Rots & Water programma is een training voor jongens en meisjes. Het is een methode om de eigen weerbaarheid te leren vergroten door te geloven in de eigen kracht en tegelijkertijd anderen respectvol tegemoet te treden. Het wordt onder andere gebruikt om pestgedrag in groepen om te buigen en de sociale omgang naar elkaar te verbeteren. Lees meer.

Corona-Proof Zwanger en Fit Cursus

Wil je Veilig en Fit op weg naar je bevalling? We hebben een mooi aangepast Corona-Proof-programma. Een groepscursus, maar dan Online! Deze cursus bereid je voor op de bevalling en het ouderschap. Dit vanuit je eigen vertrouwde huis, in groepsverband, maar op afstand. Lees meer

De Online Beval Fit van de YVLO

Om toch voorbereid te zijn op de bevalling bieden we vanuit de GGD Zaanstreek-Waterland een online-cursus van de YVLO aan. We hebben de inhoud van de cursus goed bekeken en zijn er enthousiast over. Het biedt goede informatie en tips als voorbereiding op de bevalling, maar er zitten geen fysieke oefeningen bij. Lees meer

Cursus Zwanger, gezond en fit

Ben je zwanger en wil je fit blijven tijdens je zwangerschap? Misschien is de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’ van GGD Zaanstreek-Waterland dan iets voor jou! Dit is een informatieve, actieve en praktische no-nonsense cursus. De meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die er is. Lees meer.

Cursus Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is hetzelfde als gewone yoga alleen zijn de oefeningen aangepast op je zwangere lijf. De oefeningen zijn licht, niet inspannend. Ze helpen je sterk en fit te blijven of te worden tijdens je zwangerschap en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Bovendien maakt yoga je mentaal sterker. Lees meer.

Individuele zwangerschapsbegeleiding

Individuele zwangerschapsbegeleiding is voor zwangere vrouwen die door een bijzondere reden niet mee kunnen doen aan een groepscursus. Het is een product op maat. Lees meer.

Informatieavond over borstvoeding

Ben je zwanger en denk je erover om borstvoeding te gaan geven aan je kindje? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over borstvoeding die het ZMC en de GGD samen organiseren. Lees meer.

Workshop Voorbereid bevallen

Een gezonde leefstijl tijdens je zwangerschap is goed voor jou en je baby. Hoe doe je dat? En hoe bereid ik me voor op de bevalling? Als je deze vragen hebt, dan is de workshop ‘Voorbereid bevallen’ van GGD Zaanstreek-Waterland iets voor jou. Lees meer.

Workshop met partner: De bevalling en daarna

Naast fit en actief blijven tijdens de zwangerschap, wil je misschien  goed  inzicht  krijgen wat er allemaal speelt rond de bevalling en het aanstaand ouderschap. Dan is de  workshop ‘De bevalling en daarna’ iets voor jou en je partner, die GGD Zaanstreek-Waterland organiseert. Lees meer.

!JES Jij en scheiden training

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor kinderen. In deze training voor kinderen en ouders leren kinderen vaardigheden om de scheiding te verwerken en omgaan met de nieuwe situatie. Ouders leren in twee ouderbijeenkomsten hoe zij hun kind zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in of na de moeilijke periode van echtscheiding. Lees meer

Peuters 

Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor ouders boeiend om te zien, maar ook wel eens lastig. Door de vele veranderingen kan het er thuis soms stormachtig aan toe gaan. Peuters is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedsituaties. Lees meer.

Bewust opvoeden

‘Bewust Opvoeden’ is een praktische cursus die ingaat op vaardigheden om een plezieriger contact tussen ouder en kind te krijgen. Alle ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar met ‘lichte’ opvoedvragen kunnen aan deze cursus mee doen. Lees meer.

Omgaan met Pubers

De puberteit is vaak een beweeglijke periode. Er verandert veel voor pubers maar ook voor de ouders. De oudercursus Omgaan met Pubers is voor ouders die graag meer informatie willen over de opvoeding. Lees meer

Verdiepingsbijeenkomst alcohol

Het is belangrijk om de ouders van de vrienden van uw kind te kennen en te weten hoe zij over alcohol denken en mogelijk gezamenlijke afspraken te maken. Daarom biedt het CJG samen met de Brijder Jeugd een verdiepingsbijeenkomst over alcohol voor ouders en jongeren. Lees meer.

Opvoedparty

Een OpvoedParty is een gratis bijeenkomst van ongeveer twee uur in bij een ouder thuis, waar je in een klein (6 a 10 ouders) gezelschap met een pedagoog van het CJG en andere ouders over alledaagse dilemma’s in de opvoeding praat. Je stelt zelf de groep ouders samen. Lees meer.

Mindful Opvoeden

Het opvoeden en groot brengen van kinderen kan een van de mooiste periodes van ons leven zijn. Toch brengt het bij veel mensen ook nieuwe stress met zich mee. Lees meer.

Mindfulness voor kinderen

Heb je last van een druk hoofd? Heb je weinig zelfvertrouwen? Ben je snel boos of verdrietig? Doe mee met de mindfulnesstraining! Lees meer.

Brusjesgroep

Deze cursus is bedoeld voor de broer of zus (Brus) van iemand met een beperking of handicap of psychische problemen. Ook als je de dochter of zoon bent van een vader of moeder die langdurig ziek is. De Brusjesgroep is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Door middel van spel en creativiteit kunnen brussen tijdens de 3 bijeenkomsten van 1,5 uur ervaringen uitwisselen. Met elkaar gaan zij in gesprek over voor hen belangrijke thema’s. Het is namelijk lang niet altijd makkelijk voor kinderen om op te groeien in een gezin met een broer, zus of ouder met een beperking. Brussen kunnen bijvoorbeeld het terecht of onterecht gevoel krijgen dat zij minder aandacht krijgen of dat hun broer of zus veel meer mag. Bij voldoende belangstelling wordt er gekeken of er een Brusjestrainingsgroep kan worden gestart. Stuur een mail naar jggz@edam-volendam.nl voor meer informatie.

Hulp nodig of vragen?