Terugkombijeenkomst over de Overgang naar het V.O.

group

De gemeente Edam-Volendam wil u graag uitnodigen voor een terugkomavond, speciaal voor ouders met tieners in de eerste klas van het Voortgezet Onderwijs. Deze bijeenkomst vindt plaats op:

Dinsdag 17 januari 2017 van 20:00 – 22:00 in de PX, Volendam.
(ingang Zeestraat/Europaplein)

Waarom deze terugkomavond?
Het is alweer een half jaar gleden dat we de bijeenkomst over de overgang naar het Voortgezet Onderwijs hebben georganiseerd in de PX in Volendam.
Omdat u en uw kind inmiddels vier maanden de tijd hebben gehad om te kunnen wennen aan het Voortgezet Onderwijs en u dus inmiddels heel wat ervaringen ,maar wellicht nog meer vragen rijker bent, organiseert de gemeente Edam-Volendam deze terugkomavond.

Wat gaan we doen?
Tijdens deze terugkomavond kunt u, samen met andere ouders, ervaringen delen. U kunt zich ook inschrijven voor een leuke en informatieve workshop met het onderwerp van uw keuze.
Voor een gegarandeerd plek in een van onderstaande workshops, is het raadzaam dat u zich van te voren inschrijft via: cjg@edam-volendam.nl.

Workshop 1: Mediawijsheid
De workshop Mediawijsheid geeft u meer inzicht in de vormen van Sociale Media die er zijn en hoe u uw kind kunt begeleiden in het gebruik ervan. Ook leert u meer over de gevaren die onveilig gebruik van sociale media met zich meebrengt en hoe u dit met uw kind kunt bespreken. Daarnaast is er uiteraard ruimte om uw eigen ervaringen te delen en om vragen te stellen.

Workshop 2: Ontwikkeling puberteit en sexting en grooming
De workshop over de ontwikkelingen in de puberteit en de nieuwe gevaren van sociale media op het gebied van sexting en grooming zal meer inzicht geven in de seksuele ontwikkelingen van jongeren in de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Ook krijgt u meer kennis over sexting en grooming en leert u hoe u uw kind hiervoor kunt behoeden en in het veilige gebruik van sociale media kunt begeleiden.

Workshop 3: Hoe begeleid ik mijn kind op het voortgezet onderwijs
Tijdens de voorbereidende bijeenkomst over de overgang naar het voortgezet onderwijs hebben veel ouders aangegeven zich zorgen te maken over het huiswerk. Hoe begeleid ik mijn tiener met het huiswerk? Hoe zorg ik ervoor dat het gezellig blijft in huis? Hoe kan ik mijn tiener stimuleren om huiswerk te maken? Hoe kan ik mijn tiener meer loslaten en meer verantwoordelijkheid geven. Wilt u antwoord op een van deze vragen, of heeft u nog andere vragen op dit gebied. Schrijf u dan in.

Interesse?
Heeft u interesse in de terugkombijeenkomst en in het bijwonen van een van de bovenstaande workshops? Meld u dan nu aan via: cjg@edam-volendam.nl en geef dan ook aan welke workshop u bij zou willen wonen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om zonder aanmelding binnen te komen stappen. U kunt zich dan ook in de PX inschrijven voor de dan nog beschikbare workshops.

Wie zien u graag op dinsdag 17 januari van 20:00 – 22:00 uur in de PX in Volendam voor een avond met ervaringen en informatie.