Basis JGGZ Edam-Volendam

Soms kun je het even niet alleen (en dat hoeft gelukkig ook niet)

Laagdrempelige, kortdurende psychologische hulp voor kinderen, jeugdigen en hun ouders

Voor wie?

De JGGZ Edam Volendam is er voor kinderen en jeugdigen (en hun ouders) van 4 t/m 20 jaar, die wonen in de gemeente Edam-Volendam.

Wanneer kan je bij ons terecht? Bijvoorbeeld...

  • als je je somber voelt
  • als je snel boos bent
  • als je snel stress ervaart 
  • als je je snel angstig/bang voelt
  • als je je eenzaam voelt of weinig vrienden hebt
  • als je moeite hebt om naar school te gaan
  • als je moeite hebt met slapen

Ouders kunnen bij ons terecht met zorgen over hun zoon/dochter. 

We luisteren naar jullie. Samen zoeken we naar oplossingen die passen bij jullie. 

Hoe werken we?

  1. Aanmelding

We starten met een aanmelding. Er is een verwijzing van de huisarts, jeugdarts, schoolmaatschappelijk werk of het CJG nodig. Zodra de verwijzing binnen is nemen we binnen 1 week contact op met de ouders. Ouders kunnen ook contact opnemen. Ben je ouder dan 16 jaar? Dan mag je ook zelf contact opnemen.
De psychologische hulp vanuit JGGZ wordt vergoed door de gemeente.

  1. Intakegesprek

Ouders en kinderen komen samen naar het intakegesprek. Als ouders liever eerst zonder hun zoon/dochter komen, dan kan dat ook. Het intakegesprek is met een kinder- en jeugdpsycholoog. Tijdens het intakegesprek leren we jullie kennen door te luisteren naar jullie verhaal en door vragen te stellen. We zullen het hebben over de klachten, maar ook over de sterke kanten, de  relaties met anderen, hoe het gaat op school en leefstijl. We kijken met elkaar waar jullie hulp bij willen. 

  1. Plan

Samen maken we tijdens het intakegesprek of in een vervolggesprek een plan welke hulp passend voor jullie is. Het vervolg kan zijn gesprekken waarin we werken aan doelen die we samen hebben opgesteld. Of we besluiten dat er meer onderzoek nodig is. Mocht ons hulpaanbod niet passend zijn, dan verwijzen we jullie door naar collega's in de specialistische GGZ of naar bijvoorbeeld collega's van het CJG.

  1. Start van het hulptraject

Als jullie akkoord zijn met het plan, dan starten we het hulptraject. Ieder gesprek wordt kort geëvalueerd. Er komt een kort verslag voor ouders. Na 5 gesprekken volgt een uitgebreidere evaluatie, via vragenlijsten en telefonisch contact met ouders. Daarin wordt bekeken of het hulptraject positief resultaat geeft.

  1. Afsluiten van het hulptraject

Als de doelen zijn bereikt, dan wordt het traject afgesloten. Er volgt een eindgesprek met het kind/jeugdige en zijn of haar ouders. Vervolgens wordt er een kort eindverslag geschreven. De verwijzer wordt op de hoogte gesteld dat het traject is afgesloten.

  1. Follow-up gesprek

Ongeveer 5 weken na het afsluiten van het traject volgt telefonisch contact met ouders om te kijken hoe het gaat.

Cliënt portaal

Via een elektronische omgeving communiceren we met elkaar. Hier kunnen afspraken gemaakt worden in een agenda, vinden jullie verslagen van gesprekken, diagnostiek en/of het hulptraject, kan een bericht verstuurd worden naar ons, etc.

Contactgegevens JGGZ

JGGZ Edam Volendam

Wieringenlaan 1a

1132MB Volendam

Telefoon: 06 21 31 17 25

E-mail: jggz@edam-volendam.nl

 

Hulp nodig of vragen?