Cursussen: ouderschap

header-thema

Onderstaand vindt u alle cursussen en trainingen die te maken hebben met het thema 'ouderschap'. 

Verdiepingsbijeenkomst alcohol

Het is belangrijk om de ouders van de vrienden van uw kind te kennen en te weten hoe zij over alcohol denken en mogelijk gezamenlijke afspraken te maken. Daarom biedt het CJG samen met de Brijder Jeugd een verdiepingsbijeenkomst over alcohol voor ouders en jongeren. Lees meer.

Opvoedparty

Een OpvoedParty is een gratis bijeenkomst van ongeveer twee uur in bij een ouder thuis, waar je in een klein (6 a 10 ouders) gezelschap met een pedagoog van het CJG en andere ouders over alledaagse dilemma’s in de opvoeding praat. Je stelt zelf de groep ouders samen. 

Training: 'Leer kijken door de ogen van je kind'

- Voor alle gescheiden ouders

Wil jij leren hoe je de pijn als gevolg van de scheiding voor jullie kind(eren) kunt beperken? Dat kan door het volgen van de online training ‘Voor alle gescheiden ouders’. Deze training bestaat uit 6 modules en bevat tips en verhalen van kinderen, video’s en adviezen van kindertherapeut Marsha Pinedo en een werkboek met oefeningen. Bij de training krijg je het e-book ‘Aan alle gescheiden ouders’ cadeau. Lees meer. 

Ouders Inc - Dé online cursus in de tropenjaren

Je doet overal een cursus voor in het leven, dus waarom dan ook niet voor het allerbelangrijkste: Je kind en gezin?Andere ouders lopen tegen precies dezelfde dingen aan als jij! Eindelijk een cursus speciaal voor jonge ouders die ook weleens moe zijn, ruzie maken, onzeker zijn of gewoon meer willen weten over het ouderschap. Voor alle ouders dus, gewoon online!

Ouders Inc. doorbreekt taboes en mythes rondom het ouderschap. Lees meer.

Bijeenkomst voor ouders – Leer kijken door de ogen van je kind! 

Het kindperspectief in de scheiding

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Zo krijg je als aanwezige een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Ook krijg je tips en adviezen van deze ervaringsdeskundigen en leer je om de pijnlijke gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken. Lees meer.

Cursus Bewust Opvoeden

De cursus Bewust Opvoeden is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12. Het is een preventieve en praktische cursus waar ouders met ‘lichte’ opvoed vragen aan mee kunnen doen. Lees meer en meld je aan.

Webinar ‘uw kind en vapen’ – terugkijklink

Kijk hier om de webinar over vapen terug te kijken.

Hulp nodig of vragen?