Een buddy voor kinderen met gescheiden ouders

Villa pinedo

ONLINE STEUN VOOR KINDEREN MET GESCHEIDEN OUDERS!

Kinderen met gescheiden ouders (10 t/m 23 jaar) kunnen via de Buddy App chatten met een Buddy van  Villa Pinedo. Buddy’s zijn ervaringsdeskundige jongeren die door Villa Pinedo worden gescreend, getraind en gecoacht.

Kinderen met gescheiden ouders kunnen - als ze willen - bij Villa Pinedo een Buddy aanvragen. Dit kan anoniem en is voor kinderen kosteloos. Kinderen vinden het fijn om met een Buddy te praten, omdat die hetzelfde heeft meegemaakt. Het biedt herkenning, erkenning en hoop. Kinderen ervaren zo namelijk dat ze niet de enige zijn. De Buddy’s van Villa Pinedo geven ook tips en adviezen aan kinderen als het (even) niet oké gaat. Of als kinderen zich eenzaam, boos, verdrietig, blij of opgelucht voelen. Hierdoor voelen kinderen zich écht gezien, gehoord en gesteund. En omdat onze Buddy’s laten zien dat het na een tijd ook weer goed gaat, gaan kinderen er ook weer in geloven dat het met hen goedkomt. Mede dankzij de liefdevolle steun en aandacht die kinderen krijgen, voelen zij zich gemiddeld na 5 maanden sterk genoeg om zonder de steun van een Buddy verder te kunnen. Wel mogen ze altijd weer terugkomen als ze dat fijn vinden.

Via de Buddy App in de appstore (zie App Store of Play Store) kunnen kinderen zichzelf makkelijk aanmelden. Omdat het anoniem en online is heeft een kind geen toestemming nodig van ouders. Ook is er geen wachttijd. 

Veiligheid Voorop

Het contact tussen kind en Buddy is georganiseerd via een veilige en afgeschermde app. Alle gesprekken worden gemonitord door een team van pedagogen en toegepast psychologen. Zo waarborgen we de veiligheid en kwaliteit. De Buddy’s zijn door Villa Pinedo geselecteerd en opgeleid, zijn tussen de 18 en 27 jaar, zelf ook kind met gescheiden ouders en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. 

Effectiviteit

Dankzij het Online Buddy Programma kunnen kinderen beter met de scheiding omgaan. Dit blijkt uit een 4-jarig onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de effecten. Hun schuldgevoel neemt af, ze piekeren minder en houden hun gevoelens minder verborgen. Ook de Buddy’s voelen zich betekenisvol door de gesprekken en vergeven hun ouders meer.

Hulp nodig of vragen?