Praten over alcohol & drugs

alcohol&drugs-edamvolendam
  • Uitgaan? hou het leuk!
  • Praten met je kind over drugs en alcohol, hoe dan?

Welke vraag of welk probleem je ook bezighoudt blijf er niet mee rondlopen. 

Webinar: Puberteit, opvoeding en alcohol

Op woensdag 8 november van 19.30 tot 20.30 uur organiseren GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder Jeugd de online ouderavond: Puberteit, opvoeding en alcohol. Voor ouders met kinderen van 10 tot en met 14 jaar in de regio Zaanstreek-Waterland. Lees meer.

Webinar over Miauw Miauw ( 3-MMC)

Het afgelopen jaar kopten nieuwswebsites regelmatig met berichten over 3-MMC (Miauw Miauw). Hoe risicovol is deze drug? En wat kan je als ouder doen als je kind hiermee in aanraking komt? In dit webinar nemen we je mee in de wereld van 3-MMC en bespreken we hoe jij als ouder je kind effectief kunt begeleiden, of hij/zij nu net met 3-MMC kennismaakt of er al sinds jaar en dag mee bezig is. Lees meer.
 

___________________________________________

Luistertips

Spotify

In deze openhartige podcast gaan Reda Saleh en Najib Amhali in gesprek over de gevaren van drugsgebruik en de impact ervan op het dagelijks leven. Ze delen persoonlijke verhalen, ervaringen en inzichten om luisteraars bewust te maken van de mogelijke consequenties van verslaving. 

Eerlijk over alcohol is een podcast van presentator Koos van Plateringen die zich richt op het onderzoeken en bespreken van de relatie tussen mensen en alcohol. Experts en ervaringsdeskundigen komen aan het woord om de complexe aspecten van alcoholgebruik, de gevolgen ervan op de gezondheid en manieren om een gezonde relatie met alcohol te ontwikkelen, te bespreken.

Van verslaving naar vrijheid is een inspirerende podcast van René van Collem waarin mensen die hun verslaving hebben overwonnen hun persoonlijke reis delen. Ze vertellen openhartig over de obstakels die ze hebben overwonnen, de hulpbronnen die hen hebben geholpen en de transformatie die ze hebben doorgemaakt om een leven in vrijheid te bereiken.

Deze podcast van oud Playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en detox-coach Jacqueline van Lieshout werpt een kritische blik op onze drinkcultuur en stelt de vraag waarom alcohol zo'n prominente rol speelt in onze maatschappij. Gasten delen hun perspectieven over de sociale druk rondom drinken, de rol van alcohol in verschillende gemeenschappen en alternatieven voor de dominante drinkcultuur.

___________________________________________

Hulp nodig of vragen?