ZwangerFit: ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’

family

Ben je zwanger en wil je ontspannen blijven tijdens je zwangerschap? Misschien is de cursus ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’ van GGD Zaanstreek-Waterland dan iets voor jou! Deze cursus is een combinatie van ontspanning, training en coaching. Het is een praktische no-nonsense cursus. De meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die er is, onder leiding van een fysio- of oefentherapeut. 

Een fit lichaam kan klachten aan bekken en/of rug voorkomen of verminderen. Daarom doen we oefeningen voor conditie en belangrijke spieren rondom het bekken. 
Houding, ontspanning, toiletgedrag; het zijn dingen waar je mee te maken hebt in het dagelijks leven. Tijdens de cursus komt dit ook aan bod, dit levert meteen al een enorme winst op voor jezelf en je zwangerschap!

Tijdens de cursus krijg je ter voorbereiding ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën op te vangen? Welke pershouding kun je aannemen? Hoe kun je je ademhaling gebruiken tijdens de bevalling?

Praktische informatie 

Start met de cursus als je tussen de 28ste en 30ste week zwanger bent. Vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend proberen we samen te plaatsen. 

De cursus bestaat uit 10 lessen: 7 vóór de bevalling (onder andere een partneravond) en 3 erna (o.a. een les van een pedagogisch adviseur). 

  • De lessen duren 1 uur en 15 minuten. 
  • De docent is een fysio- of oefentherapeut. 
  • Trek soepel zittende kleding aan.
  • Neem een badlaken mee.
  • De cursus vindt plaats in Centrum voor Jeugd en Gezin Broeckgouw   
  • Vogelzand 25, 1132 MJ Volendam op maandag- of donderdagavonden om 19.00 uur
  • De eigen bijdrage voor de cursus is €45,-

In veel gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor een zwangerschapscursus. Dit is afhankelijk van je zorgverzekering en pakket. Vraag het even na bij je zorgverzekeraar! 

Je betaalt bij ons vooraf via iDEAL!

Als je een minimuminkomen hebt kun je contact met ons opnemen voor gratis deelname aan een cursus. Bel naar: 075-6518370 of stuur een e-mail naar cursusprenataal@ggdzw.nl

Aanmelden: inschrijven Volendam.

Hulp nodig of vragen?