Scheiden voor kinderen en jongeren

Scheiden-kinderen-jongeren

Hey jij, kind met gescheiden ouders, 

Wil jij graag praten over de scheiding van je ouders? Voel jij jezelf soms alleen en onbegrepen? Of voel jij je weleens schuldig over de situatie? Je bent niet de enige die dit voelt. En daarom zijn wij er voor jou. We willen jou helpen door informatie en advies te geven. Wij werken samen met jongeren (18 tot 27 jaar) die zelf ook gescheiden ouders hebben en zij delen graag hun ervaringen met jou. Zij denken met je mee en geven je tips. Wil je hier meer over lezen? Lees dan gauw verder over het Buddyprogramma van Villa Pinedo.

Ook delen zij hun ervaringen met volwassenen. Zoals ouders, leerkrachten, hulpverleners en rechters. Wij willen dat zij beter begrijpen wat er in jullie omgaat. Zodat zij doen wat kinderen en jongeren met gescheiden ouders écht nodig hebben.

Praat erover!

Als je ouders gaan scheiden komt er ineens veel op je af. Misschien begrijp je het niet of heb je vragen. En misschien wil je er wel over praten, maar weet je niet hoe of met wie. Een troost voor jou: je hoeft het niet te begrijpen. Je hoeft niet alle antwoorden te hebben. Je gevoel mag er zijn! En je mag er altijd met iemand over praten. Met iemand van school, met iemand uit je familie of je buurman of buurvrouw. Vindt je dit spannend? Dat mag en is heel logisch. Je kunt er ook online met iemand over praten, bijvoorbeeld op het forum van Villa Pinedo of met een Buddy via het Buddyprogramma. Dit is helemaal anoniem en je hebt geen toestemming van je ouders nodig. Wil je een vraag aan ons stellen? Klik dan hier.

Ook vindt je veel informatie op het Scheidingsplein van Edam-Volendam. Je leest hier ervaringen van andere kinderen van gescheiden ouders en met wie je hier over kunt praten. Ook kun je hier lezen wat jouw rechten zijn als kind. Klik hier om meteen naar de pagina voor kinderen en jongeren van ons Scheidingsplein te gaan.

Open brief: door kinderen van gescheiden ouders voor kinderen van gescheiden ouders! Download de open brief (PDF).

 

Hulp nodig of vragen?